5 найшкідливіших продуктів

Далеко не кожен з нас приділяє належну увагу продуктам, якими харчується. Професійні дієтологи впевнено твердять, що для збереження нашого здоров’я необхідно відмовитися від декількох продуктів, які найчастіше входять в повсякденний раціон більшості громадян. Про шкоду даних продуктів харчування відомо багатьом, але деякі «шкідники» можуть виявитися вельми несподіваними.

На першому місці в рейтингу шкідливих продуктів розташовується рафінований цукор. Даний продукт не містить абсолютно ніяких корисних організму речовин, в ньому немає ні мінералів, ін вітамінів, ні харчових волокон. Зате калорій в цукрі більш ніж достатньо, а їх надлишок, як відомо, веде до виникнення найрізноманітніших захворювань: цукрового діабету, ожиріння, ішемічної хвороби серця і виникнення проблем з зубами.

 На другій позиції розташовується не менш затребуваний продукт – сіль. Відразу варто відзначити, що сіль обов’язково повинна входить в повсякденний раціон і необхідна для вірного функціонування організму. Але варто врахувати, що дорослій людині необхідно вживати всього 5 грам солі в день, тоді як для багатьох денна норма становить в три – чотири рази більше. Надлишок солі веде до розвитку захворювань нирок і серця, а також сприяє накопиченню в організмі токсинів і розвитку злоякісних пухлин.

Звести до мінімуму слід і вживання ковбасних виробів. Основним недоліком даних продуктів є великий вміст прихованих жирів, хімічних добавок, генетично модифікованих компонентів і інших продуктів генної інженерії. Інтуїтивно зрозуміло, що високий вміст ненатуральних компонентів може самим негативним чином позначитися на стані здоров’я.

У числі ненатуральних продуктів харчування слід виділити і маргарин, який виробляють з синтетичних жирів з додаванням різних барвників, емульгаторів і консервантів. Багато хто вважає маргарин різновидом вершкового масла, насправді між цими продуктами немає абсолютно нічого спільного.

Завершує п’ятірку лідерів майонез, який сучасні домогосподарки використовують для приготування різноманітних страв, від простих бутербродів до салатів і м’ясних делікатесів. У майонезі міститься величезна кількість трансжирів, крохмалю, барвників і смакових добавок. Регулярне його вживання неминуче призведе до розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту, появи надмірної ваги, а також захворювань серцево-судинної системи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів