8 найбільш корисних осінніх ягід

В осінній період важливо подбати про власне здоров’я і зміцнити імунітет. Зробити це можна за допомогою ягід.

Ми розповімо про 8 осінніх ягід, які зміцнять ваше здоров’я.

Шипшина
Ягоди шипшини мають досить великий вміст вітаміну C, який зміцнює наш імунітет. У шкірці лимона міститься в 10 разів менше цього вітаміну, ніж в 1 ягоді шипшини. Плюс до всього, ягоди шипшини можна засушити і підкріплювати організм вітамінами в зимовий період.

Калина
На жаль, ягоди калини далеко не найприємніші на смак і запах. Однак в боротьбі з застудою ця ягода дасть фору багатьом іншим. До складу калини входить багато корисних вітамінів, які допомагають очистити кровоносні судини і позбутися від кашлю.

Щоб скрасити запах і смак, ягоди калини додають в різну випічку, напої і т. д. Плюс до цього, калину можна зберігати в морозильній камері і через деякий час її смак стане солодшим.

Брусниця
Брусниця є однією з найбільш корисних ягід. Вона прекрасно регулює кров’яний тиск і допомагає вгамувати спрагу. Завдяки вмісту катехінів, зміцнюються капіляри.

Збирати брусницю потрібно в період з вересня по початок листопада. Ранні плоди будуть більш гіркі, а більш пізні – з кислинкою. Тому збирайте ягоду виходячи з особистих уподобань.

Журавлина

Багато лікарів сходяться на думці, що журавлина – один з найкорисніших продуктів. Воно й зрозуміло, адже в цій ягоді міститься багато солей калію і вітаміну C.

Також ця ягода сприятливо впливає на лікування варикозу. Журавлину можна зберігати в морозильній камері, причому це ніяк не позначиться на її властивостях.

Глід
На смак ягоди глоду досить приємні, хоч і мають досить багато кісточок. Якщо вживати глід в чистому вигляді ви не хочете (що даремно), то можна приготувати варення, компот або навіть вино.

Ягоди глоду сприятливо позначаються на здоров’ї серця, позбавляють від кашлю, безсоння і задишки.

Горобина
Знайти горобину не складе великих труднощів. Візуально горобина досить приємна і приваблива. Однак її смак подобається далеко не кожному.

Смак ягід від різних дерев горобини може значно відрізнятися. У складі цих ягід багато органічних кислот, вітамінів, дубильних речовин і т. д. Всі ці речовини сприятливо впливають на організм і зміцнюють імунітет.

Обліпиха
Здавна обліпиха вважається однією з найбільш корисних ягід. І це дійсно так. У складі ягоди є всі необхідні для зміцнення імунітету вітаміни і речовини. Тому запастися такою ягодою не стане зайвим.

На жаль, вживати обліпиху в чистому вигляді не доставляє великого задоволення. Тому рекомендуємо зварити з неї варення упереміш з волоськими горіхами або компот з використанням яблук. Таке поєднання скрасить смак обліпихи.

Костяниця
Така ягода, як костяниця, зустрічається досить рідко. Однак це не робить її менш корисною. Сік цієї ягоди позитивно впливає на обмін речовин, прискорює виведення токсинів і холестерину, зміцнює стінки судин.

Плюс до всього, ця ягода має жарознижувальний ефект, що допоможе при підвищенні температури. На смак костяниця досить приємна, з кислуватим присмаком. Збирати її рекомендується в кінці вересня – початку жовтня.

Поділись


Новини партнерів