7 причин включити тофу до свого раціону

Тофу – це м’який сирний продукт, який виготовляють із соєвого молока. Часто його використовують в якості веганської альтернативи сиру та м’ясу. Він дуже багатий на кальцій, білки та мінерали, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось 7 причин включити тофу до раціону, навіть якщо ви не дотримуєтесь вегетаріанської або веганської дієти:

Тофу сприяє схудненню. Тофу містить вкрай мало жиру та холестерину, що робить його гарним продуктом для тих, хто хоче схуднути. Також тофу багатий на пептиди, які прискорюють спалювання жиру і перешкоджають засвоєнню жирних кислот. Часто його рекомендують включити до раціону в рамках боротьби з ожирінням.

Тофу знижує ризик розвитку діабету 2 типу. Тофу містить багато білка та інших поживних речовин, які допомагають контролювати рівень цукру в крові людей, що страждають на діабет 2 типу. Якщо ж ви не хворієте на діабет, то тофу допоможе збільшити чутливість до дії інсуліну, тим самим зменшуючи ризик появи цієї хвороби в майбутньому.

Тофу зміцнює імунітет. Імунна система – це природна система захисту нашого організму від чужорідних агентів, як грибки, віруси та бактерії. Для того, щоб вона правильно функціонувала, потрібно отримувати достатньо поживних речовин. Тофу багатий на білки, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, тому він дійсно допомагає покращити функціонування імунної системи.

Тофу запобігає втраті волосся. Людське волосся складається переважно з білка, тому споживання багатих на білки продуктів допомагає зробити його більш здоровим, міцним, густим та блискучим. Крім білків, тофу забезпечить вас також селеном, який теж важливий для здоров’я волосся.

Тофу зміцнює здоров’я серця. Неправильне харчування та сидячий спосіб життя роблять нас більш схильними до серцево-судинних захворювань. Якщо ви хочете покращити харчування, відмовившись від високооброблених продуктів, спробуйте замінити їх на тофу. Це допоможе вам знизити рівень “поганого” холестерину, що зміцнює здоров’я серця.

Тофу підтримує здоровий артеріальний тиск. Тофу містить біоактивні пептиди, які мають протизапальні властивості. Зменшення запалення допомагає уникнути пошкодження судин та знизити артеріальний тиск.

Тофу покращує стан шкіри. Білки, які містяться в тофу, допомагають зробити шкіру більш еластичною, тонізують м’язи на обличчі та загалом уповільнюють старіння шкіри. Тому тофу належить до продуктів, які запобігають передчасному старінню та появі заломів на шкірі.

Поділись


Новини партнерів