Фахівець розповів, чому з’являються прищі на тілі

Прищі можуть з’являтись в будь-який час і в будь-якому місці. Найчастіше вони утворюються на обличчі, однак можуть з’являтись і на спині, грудях та плечах, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Боротися з прищами на тілі так само складно, як з прищами на обличчі. Ви ніколи не знаєте, де вони можуть з’явитись наступного разу. Більше того, вони можуть утворюватись з абсолютно різних причин.

Дерматолог Сахін Дхаван вказує наступні причини появи прищів на тілі:

Жирна шкіра. Якщо шкіра на шиї та грудях у вас така ж жирна, як на обличчі, це може призвести до утворення прищів. Надмірне вироблення шкірного сала призводить до закупорення пор шкіри та запалень.

Грибкова інфекція. Іноді прищі можуть виникати через потрапляння грибка у волосяні фолікули. Ці прищі схожі на бактеріальні або гормональні.

Піт. За словами доктора Дхавана, піт теж може бути причиною появи прищів. Тому після занять спортом чи будь-якої іншої діяльності, яка збільшує потовиділення, потрібно принять ванну або душ з милом. Також в спеку краще носити вільний бавовняний одяг, який не прилягає щільно до ділянок шкіри, що пітніють найбільше.

Гормональний дисбаланс. Під час менструації або вагітності найпоширенішою причиною появи прищів є гормональний дисбаланс. Інші гормональні порушення теж можуть призводити до їх виникнення.

Макіяж, парфуми та брудні пензлики. Якщо ви часто помічаєте прищі в себе на шиї, причина може бути в макіяжі або парфумах, які ви наносите на цю ділянку шкіри. Можливо, проблема навіть не в самій косметиці, а в брудних інструментах, якими ви користуєтесь для її нанесення. Пам’ятайте – пензлі та спонжі потрібно регулярно мити, оскільки це дуже сприятливе середовище для розмноження бактерій.

Надлишок цукру в раціоні. Якщо ви вживаєте надто багато цукру, рівень глюкози в крові зростає. Це, в свою чергу, може викликати появу прищів. Тож спробуйте знизити споживання цукру.

Прищі не минають за день-два, ключ до успіху – це терпіння. Але якщо ви перепробували всі можливі засоби і прищі не зникають тривалий час, варто проконсультуватись з фахівцем-дерматологом.

Поділись


Новини партнерів