5 продуктів, які зменшують ризик раку легенів

Щороку першого серпня відзначається Всесвітній день раку легенів. Метою його запровадження було підвищити обізнаність населення про цю хворобу, оскільки вона є одним з найпоширеніших ракових захворювань у світі, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Пандемія COVID-19 змусила багатьох людей усвідомити необхідність щоденно піклуватись про здоров’я легенів. Не останню роль у цьому відіграє дієта. Ось 5 продуктів, які ви повинні включити у свій раціон, щоб зменшити ризик легеневих захворювань, включаючи рак:

Помаранчеві та червоні продукти. Колір моркви, болгарського перцю, апельсинів, тощо, залежить від каротиноїдів. Дослідження, яке проводили вчені з Сінгапуру, показало, що каротиноїди можуть на 25% зменшити ризик розвитку раку у некурців і на 37% – у тих, хто палить.

Соя. Дослідження показали, що естроген може відігравати певну роль у виникненні раку легенів, як це відбувається з раком грудей. Соя містить сполуки, які контролюють виділення цього гормону.

Жирна риба. Жирні сорти риби, такі як лосось та сардини, містять жирні кислоти омега-3, які підтримують здоров’я легенів і зменшують шкідливий вплив сигаретного диму на них.

Листова зелень. Зелені листові овочі багаті на фолати, вітаміни групи В, які допомагають захистити клітини від канцерогенного впливу тютюну. Таким чином, вони зменшують ризик розвитку раку легенів.

Хрестоцвітні овочі. Хрестоцвітні багаті на сульфорафан, який має потужні протиракові властивості. Крім того, вони містять інші корисні сполуки, які зменшують ризик розвитку багатьох хронічних хвороб.

Поділись


Новини партнерів