Дієтолог розповіла, як харчуватися після 40 років, щоб зберегти здоров’я і фігуру

Дієтолог Олена Кален в своєму Instagram розповіла, як жінкам після 40 років скинути вагу і налагодити метаболізм, не зашкодивши при цьому організму. Вона нагадала, що жорсткі дієти можуть завдати шкоди, особливо в зрілому віці, так як змінюється метаболізм, а організм стає більш сприйнятливим до того, що ми їмо, особливо, до нестачі поживних речовин. Тому монодієти – поганий варіант.

Естроген, виробництво якого знижується з віком, бере участь в обмінних процесах і допомагає зберегти емоційну стабільність. Через його нестачУ виникає занепад сил, дратівливість, швидка стомлюваність. Але це не привід відмовлятися від спорту – зберегти здоров’я і поправити фігуру можна тільки за допомогою фізичних навантажень. Правильне харчування не принесе бажаного результату без фізичних навантажень.

Також варто додати в раціон продукти, які допоможуть збільшити виробництво естрогену або містять речовини, подібні до цього гормону. Це лляна олія, гранати, яблука, абрикоси, квасоля та інші бобові, селера, баклажани, шпинат, горіхи, м’ясо птиці, риба, морепродукти.

Після 40 років важливо тримати під контролем цукор і холестерин. Бажано скоротити кількість в раціоні кількість швидких вуглеводів, трансжирів і продуктів, які сприяють підвищенню рівня холестерину.

Поділись


Новини партнерів