Дерматолог розповіла, як уникнути шкірних інфекцій в спекотний сезон

Влітку проблеми зі шкірою виникають у величезної кількості людей. Шкіра стає жирнішою, ми більше пітніємо, грибки та бактерії отримують ідеальне середовище для розмноження, тож виникають грибкові інфекції, запалення та висипання, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Дерматолог Кіран Лохія називає підвищене потовиділення головною причиною теплових висипів та грибкових інфекцій. Вона розповіла, як ви можете пітніти менше та як покращити стан шкіри в спекотний сезон:

Носіть зручний одяг. Віддавайте перевагу легким натуральним тканинам, що дозволяють шкірі дихати. Уникайте занадто тісного одягу.

Щойно ви спітніли, перевдягніться. Якщо є така можливість, прийміть душ. Важливо змінити одяг якнайшвидше, оскільки на ньому розмножуються мікроорганізми, які можуть стати причиною шкірної інфекції.

У деяких людей у спекотну та вологу погоду з’являються невеличкі гнійні прищики. У цьому випадку доктор Лохія рекомендує скористатися антисептиком для дезінфекції ураженої ділянки.

Кожного разу, як ви спітнієте, ретельно змивайте піт. Він не повинен залишатись на шкірі тривалий час. Скористайтесь серветками, якщо немає доступу до проточної води.

Пам’ятайте, грибки найчастіше розмножуються на стопах та під пахвами, де темно, тепло та волого. Тож подбайте про те, щоб ці ділянки залишались сухими протягом всього дня. Скористайтесь тальком або антиперспірантом.

Поділись


Новини партнерів