5 способів зберегти молодість та здоров’я шкіри

Шкіра – це одна з найважливіших частин нашої зовнішності. Також вона відповідає за відчуття дотику, рівноваги, тощо, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Перші ознаки старіння з’являються саме на шкірі, тому більшість людей прагнуть підтримувати її молодою, здоровою та сяючою. Хоча старіння, поява зморшок та тонких ліній, а також втрата пружності – це цілком природні процеси, існують способи їм запобігти, підтримуючи при цьому здоров’я всього організму.

Ось 5 природних способів затримати старіння шкіри:

Здорове харчування. Це найкращий спосіб залишатись здоровими та активними. Поживна та збалансована дієта може допомогти затримати старіння та зменшити його ознаки. Особливо важливими для здоров’я шкіри є вітаміни Е та С, а також залізо.

Регулярні фізичні вправи. Фізична активність нормалізує кровообіг, що зміцнює здоров’я шкіри. Також щоденне виконання фізичних вправ зміцнює кістки та м’язи, сприяє покращенню роботи імунної системи і навіть зменшує ризик розвитку депресії.

Йога для обличчя. Якщо ви постійно напружені і тримаєте лоб зморщеним, або якщо ви не носите окуляри, коли потребуєте їх, через що постійно примружуєтесь, дуже скоро ви помітите на шкірі мімічні зморшки. Рекомендується виконувати вправи для м’язів обличчя, які допомагають уникнути зморшок і тонких ліній. Також варто уникати сильного стресу, оскільки це може призвести до виникнення ранніх ознак старіння.

Захист шкіри від сонячного світла. Вплив УФ-випромінювання – це одна з головних причин раннього старіння шкіри. Тому важливо щодня використовувати сонцезахисний крем широкого спектру дії. SPF потрібно підбирати в залежності від сезону, влітку бажано, щоб він був не меншим за 30. Наносити сонцезахисний крем потрібно навіть тоді, коли ви не виходите на вулицю, оскільки світло, яке проникає в приміщення через вікна і двері теж може нашкодити шкірі.

Дотримання рутини по догляду за шкірою. Важливо підібрати доглядову косметику, відповідно до вашого віку та типу шкіри і дотримуватись правильного розпорядку її використання. Якщо ви не можете підібрати собі догляд самостійно, проконсультуйтесь із дерматологом.

Поділись


Новини партнерів