Який популярний та дешевий продукт допомагає знизити кров’яний тиск

Тривале підвищення кров’яного тиску пов’язане зі значними ризиками для здоров’я. Наприклад, гіпертонія збільшує ризик інфаркту та серцевої недостатності, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Американська асоціація серця рекомендує збільшити споживання продуктів, багатих на калій, щоб контролювати артеріальний тиск. Калій зменшує вплив натрію та допомагає вивести з організму надлишок солі, яка сприяє підвищенню кров’яного тиску. Також, калій допомагає зменшити жорсткість кровоносних судин, що допомагає знизити тиск. Рекомендована добова норма калію для дорослої людини становить 4700 мг на добу.

Гарвардська медична школа додає, що калій дійсно розслаблює стінки судин та що він має велике значення для роботи м’язів. Ряд досліджень встановив зв’язок між нестачею калію в раціоні та зростанням артеріального тиску і збільшенням ризику інсульту. Люди ж, які вже мають підвищений артеріальний тиск, можуть знизити рівень систолічного тиску (в момент скорочення серця), якщо споживатимуть більше калію.

Ідеальним джерелом калію є банани. Один середній банан містить близько 420 мг калію. Дослідження, опубліковане в медичному журналі Current Science, досліджувало зв’язок між бананами та гіпертонією. Вчені набирали добровольців з медичного коледжу Кастурба в Маніпалі, Індія. Експеримент показав, що вживання 2 бананів на день протягом тижня знижує артеріальний тиск на 10%.

Банани не тільки допомагають знизити артеріальний тиск, а і зміцнюють здоров’я серця. Вони містять клітковину, фолати та антиоксиданти, такі як вітамін С, які підтримують серцевий м’яз. Вчені з Національного університету наук про здоров’я в штаті Іллінойс (США) провели огляд, в якому виявили, що люди, які дотримуються дієти з високим вмістом клітковини, мають менший ризик серцево-судинних захворювань.

Однак пам’ятайте, надлишок калію може нашкодити здоров’ю. Симптомами перевищення рівня калію в організмі є порушення серцебиття і втрата свідомості. Також можуть з’явитись розлади нирок, включаючи хронічні захворювання нирок, ниркові камені, гломерулонефрит та полікістоз нирок.

Поділись


Новини партнерів