Що ви повинні знати про синдром роздратованого кишечника

Синдром роздратованого кишечника – це поширене хронічне захворювання, яке вражає травну систему. Його симптоми не турбують пацієнтів увесь час, а проявляються при загостренні хвороби. Та у цьому випадку вони можуть тривати кілька днів, тижнів і навіть місяців, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Причина виникнення синдрому роздратованого кишечника невідома. Точно встановлено тільки те, що він пов’язаний зі стресом і родинним анамнезом.

До симптомів синдрому роздратованого кишечника належать біль та спазми у животі, здуття, діарея або запор, слиз у калі, метеоризм, болі в спині, нудота і нетримання сечі.

Є певні продукти, які можуть спровокувати загострення синдрому. Наприклад яєчні жовтки, червоне м’ясо, смажена їжа, шоколад, штучні підсолоджувачі, молочні продукти, кокосове молоко, газовані напої, кава та алкоголь. Також тим, хто страждає на синдром роздратованого кишечника, варто уникати хрестоцвітних овочів, таких як капуста, броколі та цвітна капуста. Вони можуть стати причиною запору.

Для того, щоб запобігти загостренню синдрому роздратованого кишечника, варто внести певні зміни у свій спосіб життя. Перш за все, слід зменшити порції їжі. Це дозволить уникнути здуття та спазмів в животі. Тому замість трьох великих порцій їжі на день можна приймати п’ять менших. Важливо харчуватись збалансовано і пити достатньо води.

Регулярні заняття спортом теж допоможуть зміцнити здоров’я кишечника, а також знизити рівень стресу, що також зменшує ризик загострення синдрому роздратованого кишечника.

Існують домашні засоби, які допомагають полегшити його симптоми. До них належить м’ята, яка добре знімає спазми та розслаблює кишечник, імбир, який здавна відомий здатністю полегшувати біль у шлунку та покращувати травлення, а також вершкове масло, яке містить пробіотики.

Поділись


Новини партнерів