Молочний шоколад проти темного: який варіант більш поживний та корисний для здоров’я

Важко заперечувати, що більшість людей любить шоколад. Він надзвичайно смачний, його можна їсти окремо, або ж використовувати як додаток до інших десертів. Але шоколад не просто універсальний. Його випускають з різними додатками та начинками, або ж у чистому вигляді. Він може бути солодким, солоним, гірким та гострим, тож кожен може підібрати собі варіант до смаку, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

В той же час, шоколад у багатьох людей асоціюється зі збільшенням ваги, що може спричинити цілий ряд проблем зі здоров’ям. Також дітям не радять зловживати шоколадом, оскільки він може стати причиною карієсу.

При цьому ласунам часто радять перейти на темний шоколад. Його навіть рекомендують як засіб проти менструальних спазмів. Ось в чому полягає різниця між темним та молочним шоколадом:

Калорійність. Ви будете здивовані, адже чорний шоколад часто рекомендують тим, хто намагається схуднути, але молочний шоколад містить менше калорій. 100 г молочного шоколаду містять 535 калорій, тоді як така ж кількість темного – до 600 калорій.

Харчова цінність. Плитка темного шоколаду з вмістом какао 70-80% містить 11 г клітковини, 67% денної норми заліза, 58% денної норми магнію та 89% денної норми міді. Також вона містить велику кількість калію, фосфору, цинку та селену. Молочний же шоколад містить багато молока та цукру. Звісно, він теж містить певну кількість поживних речовин, однак значно менше, ніж темний шоколад.

Вміст цукру. Загальновідомо, що надлишок цукру в раціоні призводить до збільшення ваги, що тягне за собою підвищений ризик багатьох захворювань. Темний шоколад містить куди менше цукру, ніж молочний, але все ж таки, цукор у ньому присутній. Тому, який би вид шоколаду ви не любили, споживайте його помірковано.

Загальна користь для здоров’я. Як відомо, темний шоколад допомагає полегшити менструальні спазми у жінок. Невеликі кількості темного шоколаду рекомендують вживати для покращення настрою та схуднення, а також для покращення стану шкіри. Переваги молочного шоколаду в основному зумовлені наявністю в його складі молока. Але величезна кількість цукру зводить усю його потенційну користь нанівець. Куди більше корисних речовин ви отримаєте, якщо вип’єте склянку молока.

Поділись


Новини партнерів