Експерти назвали недорогий продукт, який допомагає контролювати рівень цукру в крові

При цукровому діабеті 2 типу надзвичайно важливо контролювати рівень глюкози в крові. Це може бути не так легко, оскільки багато продуктів, які ми вживаємо щодня, містять доданий цукор. Науковці з кафедри медицини Столичного автономного університету в Мексиці доклали зусиль, аби з’ясувати, які продукти можуть у цьому допомогти, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Дослідження проводилось на кроликах. Науковці порівнювали вплив 12 рослинних продуктів на рівень глюкози у крові. Найефективнішим виявився огірок.

В подальших дослідженнях використовували лабораторних мишей із діабетом. Їм давали екстракт зі шкірки огірка. Експеримент тривав трохи більше двох тижнів. Миші отримували від 250 мг до 550 мг екстракту огірка. Наприкінці експерименту в них значно зменшився рівень глюкози в крові.

Більше того, вчені з Університету медичних наук Занджан встановили, що огірки допомагають зменшити окислювальний стрес та запобігти появі ускладнень, пов’язаних з діабетом.

Одним з найнебезпечніших наслідків діабету є підвищений ризик інсульту. Загалом у діабетиків ризик виникнення серцево-судинних захворювань зростає в 2-5 разів.

Ще одним небезпечним наслідком діабету може бути рак. Зокрема, діабет 2 типу вдвічі збільшує ризик раку підшлункової, печінки та ендометрію. На 20-50% зростає ризик колоректального раку, раку сечового міхура, раку молочної залози та раку крові.

Також збільшується ризик виникнення захворювань нирок, хвороби Альцгеймера та глаукоми.

Поділись


Новини партнерів