Ендокринолог назвала категорії людей, яким обов’язково потрібно їсти шоколад

На думку кандидата медичних наук, ендокринолога Заліни Гусової, виключати шоколад з раціону харчування не варто – деяким категоріям громадян він необхідний щодня. Наприклад, обов’язково треба їсти шоколад людям, які займаються активною розумовою діяльністю.

Лікар-ендокринолог розповіла, що шоколад є суперкорисним продуктом для жінок. Гусова помітила, що їх організм підпорядковується фазам менструального циклу і схильний до гормональних перепадів, що неоднозначно позначається на здоров’ї. Споживання шоколаду допомагає впоратися з неприємними станами.

«Особливо корисний шоколад для жінок, у яких яскраво виражений ПМС, передменструальний синдром», – сказала Гусова.

Ендокринолог назвала інші категорії людей, яким обов’язково потрібно їсти шоколад.

«Це люди, які займаються активною розумовою діяльністю. Люди, чия робота пов’язана з високим ризиком розвитку синдрому емоційного вигорання, – артисти, педагоги, лікарі, диспетчери, менеджери. Також особистості, для яких характерні перепади настрою», – пояснює лікар.

Ендокринолог підкреслила: безпечною дозою для вживання шоколаду дорослими людьми вважається 25-50 грамів щодня – за умови, що людина не зловживає іншими солодощами. Купувати потрібно шоколад з якомога більш натуральним складом: в основному повинні бути какао-боби і какао-масло.

Поділись


Новини партнерів