Експерти назвали напій, який допомагає знизити тиск та рівень холестерину

Високий кров’яний тиск збільшує ризик інфаркту, інсульту та пошкодження судин. Фахівці стверджують, що деякі продукти харчування можуть допомогти знизити та контролювати артеріальний тиск, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Зазвичай люди, які страждають від підвищеного тиску в першу чергу отримують рекомендацію зменшити споживання солі та ввести в свій раціон трав’яні чаї. Одним з напоїв, які знижують рівень артеріального тиску є чай з шипшини.

Шипшина містить велику кількість флавоноїдів, які знижують кров’яний тиск та покращують приплив крові до серця.

Шеститижневе дослідження, в якому взяла участь 31 людина з ожирінням, показало, що ті, хто вживав 40 г порошку шипшини на день, мали в кінці експерименту значно нижчий артеріальний тиск, ніж контрольна група.

Зниження артеріального тиску – це лише один зі способів зміцнити здоров’я серця. Інший – це зниження рівня холестерину в крові. Надлишок холестерину може закупорювати судини і збільшує ризик інфаркту та інсульту. Завдяки високому вмісту вітаміну С, шипшина знижує рівень “поганого” холестерину в крові.

Огляд 13 досліджень показав, що вживання 500 мг вітаміну С на день пов’язане зі значним зниженням рівня ЛПНЩ.

Серед інших способів знизити артеріальний тиск медики виділяють скорочення споживання солі, перехід на дієту з низьким вмістом жиру та великою кількістю клітковини. Також рекомендується відмовитись від алкоголю, позбутися зайвих кілограмів і регулярно займатись спортом.

Поділись


Новини партнерів