Чим небезпечне схуднення за допомогою яблучного оцту

Відомо, що яблучний оцет прискорює метаболізм, пришвидшує спалення жиру та пригнічує апетит. Тому багато людей у світі використовують його, коли намагаються схуднути. Але мало хто знає, що оцтова кислота, яка має стільки корисних властивостей, може стати ворогом вашого здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Наприклад, яблучний оцет може підвищити кислотність шлунка. Хоча науково доведено, що оцтова кислота прискорює схуднення і її відносять до слабких кислот, вона все одно може викликати дискомфорт у шлунку, особливо, якщо вживати її у високій концентрації. Яблучний оцет може навіть спричинити опік шлунка, тому його обов’язково потрібно розбавляти водою.

Також яблучний оцет може викликати проблеми з травленням. Дослідження, яке провели науковці з Лундського університету та лікарні університету Мальме, показало, що яблучний оцет може перешкоджати випорожненню шлунка. Інше дослідження, яке опублікували в International Journal of Obesity показало, що вживання яблучного оцту перед їжею пригнічує апетит, але може викликати нудоту.

Зубна емаль теж може постраждати від яблучного оцту. Загальновідомо, що кислі продукти можуть спричинити ерозію зубної емалі. Яблучний оцет також належить до таких продуктів. Дослідження 2012 року показало, що саме він зруйнував зуби 15-річної дівчинки, яка пила його, щоб схуднути.

Висока кислотність може бути шкідливою для кісток. Згідно повідомлення департаменту внутрішньої медицини Інсбрукського університету, Австрія, споживання значних доз яблучного оцту протягом тривалого часу пов’язане з погіршенням стану кісток. Річ у тім, що оцтова кислота може розчиняти важливі для кісток мінерали, такі як калій.

Особливо обережним із яблучним оцтом потрібно бути тим, хто приймає ліки. Він може вступити в реакцію з лікарськими препаратами та викликати побічні реакції. Тому людям, що страждають на гіпертонію та діабет, не варто пити яблучний оцет без консультації з лікарем.

Поділись


Новини партнерів