Які продукти повинні виключити з раціону люди з високим рівнем холестерину

Такі продукти, як червоне м’ясо, молочні продукти, вершкове масло та інші джерела насичених жирів завжди пов’язували зі збільшенням рівня холестерину в крові. Тому людям, які мають проблеми з холестерином, зазвичай рекомендують зменшити споживання таких продуктів. Однак, високий рівень холестерину не завжди викликаний неправильним харчуванням, іноді причина полягає в генетиці, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Нове дослідження показало, що для людей, у яких діагностовано сімейну гіперхолестеринемію, більш ефективною є не дієта з низьким вмістом насичених жирів, а дієта з низьким вмістом вуглеводів.

Результати дослідження опубліковано в журналі BMJ Evidence Based Medicine. Науковці оголосили, що не знайшли доказів ефективності зменшення споживання насичених жирів для людей, в яких підвищений рівень холестерину є спадковим.

Дослідження проводила міжнародна команда експертів з хвороб серця та харчування. Фахівці оцінили дієтичні рекомендації для тих, хто страждає на сімейну гіперхолестеринемію.

“Протягом останніх 80 років людям з сімейною гіперхолестеринемією рекомендували знижувати рівень холестерину за допомогою дієти з низьким вмістом насичених жирів”, – сказав головний автор дослідження Девід Даймонд, професор і фахівець з хвороб серця з Університету Південної Флориди. “Наше дослідження показало, що значно ефективнішим для них буде раціон з низьким вмістом цукру”.

Науковці зауважили, що їхнє дослідження підтвердило результати іншого, опублікованого в Journal of the American College of Cardiology. Воно надало вагомі докази того, що потрібно мінімізувати вживання продуктів з високим глікемічним індексом, таких як хліб, макарони та солодощі, а не тропічних олій та жирів тваринного походження.

Поділись


Новини партнерів