Названо напій, який допомагає збільшити тривалість життя жінок

Довголіття – це те, чого можна досягти за допомогою фізичної активності та здорового харчування. Нехтуючи одним із факторів, ви нівелюєте вигоди, які дає другий, тому комплексний підхід надзвичайно важливий.

Однак дослідження показують, що деякі продукти можуть дати вам додаткові переваги і знищити ризик смерті. Одним з таких продуктів є ромашковий чай, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Давно відомо, що трав’яні чаї корисні для здоров’я, але нещодавнє дослідження знайшло прямий зв’язок між ромашковим чаєм та довголіттям. Його опублікували в журналі The Gerontologist journal. Дослідження показало, що чай з ромашки знизив ризик смерті у мексикано-американських жінок, старших за 65 років.

Дослідники використали дані 1677 людей за семирічний період. Інформацію взяли з Епідеміологічного дослідження іспаномовного населення похилого віку, яке вивчало стан здоров’я американців мексиканського походження віком від 65 років, що проживають в п’яти південно-західних штатах США.

14% людей, чиї дані були використані, вживали ромашковий чай. Дані показали, що споживання ромашки було пов’язано із зниженням ризику смерті від усіх причин на 29 відсотків серед жінок, навіть після поправки на демографічні показники, стан здоров’я та спосіб життя – однак у чоловіків такого ефекту не спостерігалось.

Вчені зазначили, що не розуміють причин такої різниці, хоча жінки вживають ромашковий чай частіше. Можливо, це пов’язано з традиційними гендерними ролями, які передбачають, що саме жінки опікуються здоров’ям членів родини та частіше застосовують традиційні засоби, такі як трави.

Численні дослідження показали, що ромашковий чай може попередити виникнення серцевих хвороб. Одне дослідження, в якому взяли участь 64 людини з діабетом, показало, що в тих, хто пив ромашковий чай під час їжі, знизився рівень загального та “поганого” холестерину, а також тригліцеридів, порівняно з тими, хто пив воду.

Антиоксиданти, які містяться в ромашковому чаї, знижують ризик виникнення певних видів раку. Наприклад, апігенін допомагає знизити ризик раку молочної залози, шлунково-кишкового тракту, шкіри, передміхурової залози та матки.

Дослідження, в якому взяли участь 537 осіб, показало, що ті, хто пив ромашковий чай два-шість разів на тиждень, значно рідше страждали на рак щитовидної залози, ніж ті, хто його не вживав.

Поділись


Новини партнерів