Кардіолог пояснила, як можуть нашкодити серцю енергетики

Вживання енергетичних напоїв може порушувати роботу серця: як саме, пояснила лікар-кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич. У той же час строго помірну дозу енергетика кардіолог знаходить допустимою.

Ситуація, що вимагає значної концентрації, необхідності довго сидіти за підручниками, засвоєння великого матеріалу, – той випадок, коли невелика кількість енергетика цілком допустима, каже Кореневич.

Однак слід пам’ятати: енергетики викликають звикання, до того ж їх часте пиття може нашкодити серцю, підкреслила кардіолог.

Спеціаліст пояснила, що дані напої містять речовини, що стимулюють різкий викид катехоламінів у вигляді гормонів стресу адреналіну, норадреналіну, дофаміну. Це підвищує посидючість і працездатність, але також, за словами лікаря, «стрімко виснажує нервову систему і порушує роботу серця».

Кардіолог заявила, що необережне споживання енергетиків підвищує ризики судинних спазмів, аритмії, стрибків артеріального тиску, рівня цукру в крові. Медик закликала до вкрай акуратного використання таких напоїв і не пити їх при кожному зручному випадку для підняття тонусу.

Поділись


Новини партнерів