Що відбувається з вашим тілом, коли ви довго сидите на місці

Багатогодинне сидіння не може минути без наслідків для здоров’я. Причин тривалого сидіння може бути багато – від особливостей роботи до сидячого способу життя, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Коли ви сидите на місці увесь день, то не спалюєте достатньої кількості калорій. Тривале сидіння чинить негативний вплив на всі органи, а також збільшує ризик виникнення багатьох хвороб. Ось, що відбувається з вашим тілом, якщо ви подовгу сидите на одному місці:

Ваша вага збільшується. Коли ви довго сидите, то спалюєте дуже мало калорій. Якщо ви споживаєте більше калорій, ніж спалюєте, це неминуче призведе до збільшення вашої ваги. Зайва вага є фактором ризику багатьох хвороб.

Сидіння впливає на ваші ноги. Брак активності дуже шкідливий для м’язів ніг. Ви можете відчувати важкість у ногах, а в деяких випадках навіть може проявитись венозна сітка.

Тривале сидіння погіршує ваше психічне здоров’я. Відсутність фізичної активності суттєво збільшує ризик депресії та тривожності. Запобігти цьому можуть регулярні фізичні вправи, особливо якщо виконувати їх на свіжому повітрі.

Сидіння навантажує ваші спину та шию. Надто довге сидіння сильно впливає на ваші спину, плечі та шию. Ви можете відчувати, як вони болять наприкінці дня, особливо якщо у вас неправильна постава.

Тривале сидіння збільшує ризик виникнення багатьох хвороб. Особливо суттєво нестача руху збільшує ризик хвороб серця, але також зростає ризик ожиріння, діабету другого типу та гіпертонії.

Тому, якщо у вас сидяча робота, робіть протягом дня перерви. Робіть розминку або ж просто кілька хвилин ходіть по офісу. Так ви зможете рухатись більше.

Поділись


Новини партнерів