5 причин включити до свого раціону яблука

Яблука – це дешевий, доступний і дуже корисний продукт. Але вони рідко потрапляють до модних списків суперфудів, пише Жіночий світ з посиланням на Arab News.

Правда полягає в тому, що яблука можна вживати у різний спосіб і в будь-якому разі вони приноситимуть користь для здоров’я. Можна з’їсти ціле яблуко, якщо ви хочете перекусити, або ж додавати яблука до ранкової каші, коктейлів чи салатів. Ось 5 причин включити яблука до свого раціону:

Яблука зменшують ризик розвитку раку. Яблука (особливо шкірочка) містять багато антиоксидантів, більше, ніж більшість продуктів, які вважаються суперфудами. Ряд досліджень показав, що вживання кількох яблук на день знижує ризик колоректального раку. Ще кілька досліджень показали, що яблука зменшують ризик раку легенів та простати.

Яблука знижують ризик інсульту. Дослідження, яке включало понад 10 000 людей віком від 28 років, показало, що у тих, хто вживав більше яблук, рідше виникав тромботичний інсульт. Це може бути пов’язано з тим, що середнє яблуко містить близько 20% добової норми клітковини, яка зменшує ризик серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби серця та інсульту.

Яблука сприяють схуднення. В одному яблуці міститься менше 100 калорій, але воно дозволяє насититись краще, ніж порція печива з такою ж калорійністю. Дослідження показало, що люди, які з’їдали кілька шматочків яблук перед їжею, споживали на 200 калорій менше. Також яблука підживлюють корисні бактерії в кишечнику, знижуючи ризик проблем, пов’язаних з ожирінням.

Яблука зміцнюють здоров’я мозку. Яблука багаті на різноманітні антиоксиданти, включаючи кверцетин, який, як показали дослідження, захищає нервові клітини. У дослідженні на тваринах 2015 року було встановлено, що велика кількість антиоксидантів може захистити від запалень, які призводять до хвороби Альцгеймера.

Яблука знижують ризик діабету 2 типу. Вважається, що сполуки під назвою поліфеноли, які у великій кількості містяться в яблуках, запобігають пошкодженню клітин, що виробляють інсулін. Ці бета-клітини зазвичай пошкоджуються у людей з діабетом 2 типу. В одному дослідженні було встановлено, що вживання одного яблука щодня на 28% знижує ризик діабету 2 типу. Навіть кілька яблук на тиждень показали позитивний ефект.

Поділись


Новини партнерів