Фахівці розповіли, які ознаки можуть вказувати на те, що у вас діабет

Цукровий діабет другого типу може бути надзвичайно небезпечним, якщо його не контролювати. Однак,багато людей можуть навіть не здогадуватись, що вони хворі, оскільки не помічають симптомів, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Однією з трьох основних ознак діабету є поліфагія. Поліфагія – це термін, що використовується для позначення посиленого голоду. Якщо людина багато їсть, але відчуття ситості не приходить, причиною може бути діабет. Як наслідок, кількість глюкози в крові буде постійно зростати.

Організм діабетика не може переробляти глюкозу в енергію, оскільки він став резистентним до його дії або його підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну для цього.

Зазвичай клітини використовують цукор в якості джерела енергії для функціонування. Коли цей процес порушено, як це відбувається при діабеті, людина постійно відчуває втому. Організм потребує енергії, тому виникає відчуття голоду. Але щоразу, коли людина, що страждає на діабет, їсть, щоб задовольнити потребу в енергії, це лише підвищує рівень цукру в крові.

Два інших поширених симптоми діабету 2 типу – постійне відчуття спраги та часта потреба у сечовиділенні.

Всі ці симптоми викликаються саме підвищеним рівнем цукру в крові, який потрібно контролювати. Інакше зростає ризик серйозних ускладнень, аж до інсульту та розвитку серцевих хвороб. Можуть початися збої в роботі нирок.

Тому, якщо ви помічаєте в себе ці симптоми, негайно зверніться по медичну допомогу.

Поділись


Новини партнерів