5 продуктів, які допомагають уникнути інфекцій сечовивідних шляхів

Інфекції сечовивідних шляхів у світі досить поширені. Більшість із них викликаються бактеріями, однак у рідкісних випадках їх можуть спричинити грибки та віруси. ІСВШ можуть вражати будь-яку частину сечовивідних шляхів – і нирки, і сечовий міхур, і сечовивідний канал. Інфекції нижньої частини СВШ зустрічаються частіше, але інфекції верхньої частини більш серйозні, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

ІСВШ виникають при контакті зі збудниками хвороби. Це може трапитись де завгодно, особливо якщо не дотримуватись правил гігієни. Часто можна отримати інфекцію в громадській вбиральні. Бактеріальні ІСВШ лікують за допомогою антибіотиків, а відсутність лікування може призвести до появи серйозних ускладнень.

Хоча немає засобів, які допомогли б вам вилікувати ІСВШ в домашніх умовах, деякі продукти можуть зменшити ризик зараження та посилити дію ліків.

В першу чергу це, звичайно, вода. Вона допомагає вивести з організму токсини та патогени. Для профілактики ІСВШ потрібно вживати щодня по 30 мл на кожний кілограм ваги.

Дослідження показали, що хоча сік журавлини не здатен вилікувати ІСВШ, але може допомогти у їх профілактиці. Журавлина містить сполуки, які допомагають запобігти прикріпленню хвороботворних бактерій до клітин господаря, запобігаючи зараженню.

Темний шоколад відомий тим, що допомагає схуднути, полегшити менструальні болі та покращити здоров’я репродуктивної системи. Він містить антиоксиданти, які суттєво знижують ризик інфікування.

Йогурт та кисломолочний сир містять пробіотики, які допомагають боротись з хвороботворними бактеріями в кишечнику та організмі в цілому. Споживання пробіотичних бактерій допомагає при профілактиці та лікуванні ІСВШ.

Збалансована дієта, яка включає багато фруктів та овочів, покращує здоров’я та запобігає виникненню багатьох захворювань, в тому числі й ІСВШ. Вони багаті на клітковину, вітаміни та мінерали, які допомагають нам залишатись здоровими і покращують роботу імунітету.

Поділись


Новини партнерів