Свербіння очей може свідчити про інфікування коронавірусом

Від коронавірусної інфекції вже постраждало понад 9 мільйонів людей у всьому світі. Медики визначили найпоширеніші симптоми та групи ризику на початку пандемії і з появою нових даних оновлювали цей список. Зараз британські науковці заявили, що однією з ознак Covid-19  може бути свербіння очей, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Свербіння очей може бути попереджувальною ознакою кон’юктивіту, який пов’язують з коронавірусом. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) включила кон’юнктивіт в список можливих симптомів інфекції COVID-19.

Свербіти може одне око, або одразу обидва. Також свербіння може супроводжуватись надмірною сльозотечею та набряклістю повік.

За даними ВООЗ, люди переносять Covid-19 по-різному. В більшості вона протікає з легкими або помірними симптомами і такі пацієнти обходяться без госпіталізації.

Болі у м’язах та горлі, діарея і кон’юктивіт не належать до найпоширеніших симптомів коронавірусу, та все ж зустрічаються відносно часто.

Звісно, те, що у вас з’явився кон’юктивіт, ще не означає, що ви захворіли на коронавірус. Його можуть спричинити інші інфекції, алергії та сінна лихоманка. Зазвичай кон’юктивіт минає сам по собі протягом двох тижнів. Важливо регулярно мити руки, щоб запобігти його поширенню, адже люди часто не усвідомлено торкаються очей і на руках залишається збудник інфекції.

Найбільш поширені симптоми коронавірусу включають лихоманку, кашель, втрата відчуття смаку та нюху. Менш поширені ознаки Covid-19 – це не тільки кон’юктивіт, а і діарея, головний біль і висипання на шкірі.

Поділись


Новини партнерів