Дієтолог назвала продукт, який суттєво знижує ризик гіпертонії

Високий кров’яний тиск, відомий також як гіпертонія, створює додаткове навантаження на судини та життєво важливі органи. Він може призвести до серйозних ускладнень, включаючи інсульти та інфаркти, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Гіпертонія може бути спричинена неправильним харчуванням або недостатньою фізичною активністю. Однак, ви можете знизити ризик гіпертонії, якщо додасте до свого раціону більше йогурту.

Йогурт – це продукт, який містить багато кальцію, калію та магнію. Дієтолог Сара Брюстер каже, що всі три поживні речовини мають гіпотензивну дію. Вчені стверджують, що регулярне вживання йогурту знижує ризик гіпертонії приблизно на 20%.

Якщо ви не надто великий любитель йогурту, можете скористатись пробіотичними добавками, вони діють аналогічно.

“Вживання йогурту хоча б п’ять разів на тиждень може знизити ризик розвитку високого артеріального тиску майже на чверть”, – сказала Брюстер.

Крім кальцію, магнію та калію, знизити артеріальний тиск допомагають пробіотичні бактерії, що містяться в йогурті. Вони виробляють речовини, які інгібують ангіотензинперетворюючий фермент (АПФ).

Також допомогти знизити ризик гіпертонії може буряк. Він багатий на калій та нітрати, які сприяють зниженню тиску. Вживання буряку може знизити артеріальний тиск на 10 мм.рт.ст. лише за 2 години. Таку ж дію, як цілий буряк, має буряковий сік.

Гіпертонію часто називають “мовчазним вбивцею”, оскільки перші симптоми з’являються лише тоді, коли тиск стає екстремально високим. Симптоми гіпертонії включають стукіт у грудях, головний біль та сліди крові в сечі.

Тому дуже важливо, щоб люди, старші за 40 років, регулярно перевіряли артеріальний тиск.

Поділись


Новини партнерів