Що потрібно знати про синдром неспокійних ніг

Синдром неспокійних ніг є однією з можливих причин безсоння. Це неврологічний розлад, що викликає неконтрольоване бажання рухати ногами. СНН спричиняє великі незручності, особливо коли ви лягаєте спати. Цей синдром відомий також як хвороба Вілліса-Екбома, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Це порушення сну може бути легким чи важким, залежно від симптомів. Якщо не їх не контролювати, то СНН та безсоння можуть погіршити ваше здоров’я та збільшити ризик багатьох хвороб.

СНН викликає сильне бажання рухати ногами, особливо у стані спокою та уві сні. Після того, як людина поворушила ногами, вона може відчувати полегшення. Цей синдром викликає порушення сну, що може стати причиною дратівливості, перепадів настрою та проблем з концентрацією.

Точна причина СНН невідома. Але точно встановлено, що певну роль відіграє генетика. У багатьох жінок він з’являється під час вагітності. В деяких випадках причиною є є порушення балансу допаміну.

Існують фактори, які збільшують ризик виникнення СНН. Частіше на нього страждають жінки. Відіграє роль також вік – найчастіше СНН з’являється в людей середнього віку. Хронічні захворювання, такі як периферична нейропатія, захворювання спинного мозку або діабет теж збільшують імовірність виникнення цього синдрому. Також можуть збільшити ризик ниркова недостатність, дефіцит заліза та прийом деяких ліків.

Позбутися СНН за допомогою змін у способі життя неможливо, але ви можете полегшити його симптоми. Перш за все, для цього потрібно перейти на здорову дієту. Включіть у свій раціон сухофрукти, зелені листові овочі, горіхи та свіжі фрукти.

Може полегшити симптоми СНН і дотримання графіку сну та зниження рівня стресу.

Поділись


Новини партнерів