5 продуктів, які допоможуть вам покращити травлення

Дослідження показали, що новий коронавірус вражає не тільки легені, а серце, судини, нерви, мозок, нирки, печінку, шкіру та травний тракт. У багатьох пацієнтів із COVID-19 виникали такі симптоми, як діарея, нудота та блювота. В деяких випадках вони з’являлись навіть раніше за кашель та лихоманку. За даними дослідження, опублікованого в Gastroenterology, в майже половини пацієнтів вірус залишався в калі навіть тоді, коли респіраторні проби показували негативний результат, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Крім того, у звіті, опублікованому в Health Europa сказано, що люди, які мають хронічні хвороби травної системи, такими як запальне захворювання кишечника, рак кишечника та хвороби печінки, особливо вразливі перед інфекцією.

Всі ці дані вказують на важливість дотримання соціальної дистанції та правил особистої гігієни для людей, що мають ці захворювання, а також нагадують про важливість підтримки здоров’я кишечника. Для цього варто внести певні зміни до свого харчування. Ось список з 5 продуктів, які допоможуть покращити травлення і стан кишечника в цілому:

Листяна зелень. Такі продукти, як шпинат та капуста, багаті на клітковину, фолати, вітаміни А, С та К. Дослідження показали, що вживання великої кількості продуктів, багатих на клітковину, в тому числі і листяної зелені, сприяє формуванню здорового мікробіому кишечника.

Цільнозернові продукти. Продукти з цільного зерна містять велику кількість клітковини, білків, жирних кислот омега-3 та вітамінів групи В, які сприяють правильній роботі товстої кишки, де знаходиться 70% імунних клітин організму. Дотримання дієти, багатої на продукти з цільного зерна, пов’язують зі зниженням ваги, зменшенням ризику діабету 2 типу, серцевих захворювань, ожиріння та деяких видів раку.

Фрукти. Ті види фруктів, що містять багато клітковини, але мало фруктози, сприяють збільшенню кількості корисних бактерій у кишечнику. До них належать, наприклад,  ягоди, апельсини, грейпфрути та банани. Останні, до речі, допомагають регулювати кількість цукру в крові та підвищують чутливість до інсуліну.

Йогурти. Йогурти та інші ферментовані продукти сприяють зміцненню здоров’я кишечника завдяки бактеріям, що в них містяться.

Пісне м’ясо та риба.  Ці продукти містять велику кількість білка, але мало жиру, тому вони легко та швидко засвоюються. На відміну від червоного м’яса, яке, зазвичай більш жирне, ці продукти не підвищують ризик хвороб серця або інших проблем зі здоров’ям.

Крім того, на травлення може впивати нестача вологи в організмі, тому важливо пити достатньо води та споживати фрукти та овочі, які, переважно, складаються саме з неї.

Поділись


Новини партнерів