Експерт розповів, чого ви ніколи не повинні торкатись, аби уникнути інфікування коронавірусом

Всі знають, що COVID-19 передається від людини до людини в основному через частинки вологи, що виділяються, коли інфікований розмовляє, чхає або дихає. Однак, ці крихітні краплі можуть також осідати на різних поверхнях і віруси можуть прожити у них кілька днів. Серед поверхонь, до яких треба ставитись з обережністю виділяються кнопки ліфтів та банкоматів, поручні сходів, термінали в магазинах та руки інших людей. Але за словами експертів, якщо ви хочете уникнути інфікування коронавірусом, єдине чого вам ніколи не варто торкатись – це ваше обличчя, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Навіть якщо ви торкнетесь поверхні, зараженої коронавірусом і він залишиться на ваших руках або рукавичках, ви не зможете інфікуватись, якщо він не проникне всередину організму.

“Щоб інфікуватись коронавірусом, він повинен вступити в контакт зі слизовими оболонками”, – пояснює Джеймі Мейєр з Єльського університету та Єльської медичної школи. “Тому ваше обличчя – це те, чого ви ніколи не повинні торкатись під час пандемії, адже так ви можете перенести вірус просто до “дверей” в організм”.

На жаль, більшість із нас торкається обличчя постійно. Одне дослідження показало, що в середньому людина торкається обличчя 23 рази за годину. При цьому, дослідники визначили, що у 44% випадків, коли людина торкається обличчя, вона контактує зі слизовими оболонками. У 36% випадків люди торкаються рота, у 31% – носа, у 27% – очей і в 6% випадків ми торкаємось двох або й усіх трьох слизових оболонок на обличчі.

Пам’ятайте, що рукавички не захистять вас від інфікування, якщо ви продовжуєте торкатись обличчя – вірус залишається на гумі або латексі так само, як як на людській шкірі.

Крім того, Центри контролю та профілактики захворювань нагадують, що через брудні руки передається не лише коронавірус, тому дуже важливо регулярно мити руки з милом або обробляти їх антисептиком з вмістом спирту, більшим за 60%.

З поверхонь, на яких може залишатись коронавірус, доктор Мейєр виділяє дверні ручки у ванній кімнаті та громадських місцях. Вона пропонує відчиняти двері поштовхом ноги при вході та використовувати паперовий рушник, щоб захистити руки на виході.

Поділись


Новини партнерів