Якої дієти варто дотримуватись при синдромі полікістозних яєчників

Синдром полікістозних яєчників (СПКЯ) загрожує жінкам репродуктивного віку. Причиною СПКЯ є гормональний дисбаланс, через який у жінки може спостерігатись нерегулярний менструальний цикл, випадіння волосся, прищі, зростання ваги та потемніння шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Симптоми СПКЯ можна контролювати за допомогою зміни способу життя та здорової дієти. Адже якщо збільшити фізичну активність може бути складно, якщо у вас сидяча робота, то харчування – це те, що повністю залежить від нас.

Перш за все потрібно збільшити споживання клітковини. Вона має багато корисних для здоров’я властивостей, наприклад допомагає знизити рівень цукру в крові та контролювати вагу. Найкращими джерелами клітковини є фрукти та овочі. Крім клітковини, вони також забезпечать вас вітамінами та мікроелементами.

Також варто вживати більше продуктів, що мають протизапальні властивості. Це жирна риба, зелені листові овочі, помідори, ягоди, горіхи, оливкова олія та куркума.

Щоб контролювати рівень цукру, слід обирати продукти з низьким глікемічним індексом. Будуть корисними при СПКЯ і продукти з високим вмістом білка, як курятина або бобові.

Варто уникати продуктів з високим вмістом цукру, скажімо солодощів чи солодких газованих напоїв. Не варто захоплюватись продуктами, що можуть спровокувати запалення, такими як алкоголь, оброблене м’ясо та продукти, що містять рафіновані вуглеводи і транс-жири.

Поділись


Новини партнерів