Французькі вчені розповіли, яка хвороба серйозно збільшує ризик смерті від COVID-19

На початку пандемії було визначено основні групи ризику, у яких найчастіше з’являються важкі ускладнення від COVID-19. Сюди входять люди похилого віку, ті, хто страждає на хронічні хвороби нирок, печінки та легенів, а також на цукровий діабет. Нове французьке дослідження показало, на скільки небезпечним є новий коронавірус для людей, які борються із цукровим діабетом, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

У дослідженні, опублікованому в журналі Diabetologia , було виявлено, що кожен 10 хворий на коронавірус з діабетом помирав протягом тижня після госпіталізації, а 20% потребували штучної вентиляції легенів. Загалом, 29% інфікованих з діабетом або померли, або були підключені до апаратів ШВЛ.

Дослідники також зазначили, що ускладнення від діабету збільшували імовірність смерті вдвічі. Додатковими факторами ризику буи апное сну, задишка та ожиріння. Вік також відігравав свою роль: пацієнти віком від 75 років помирали у 14 разів частіше, а пацієнти віком від 65 до 74 років – втричі частіше, ніж пацієнти до 55 років.

Науковці проаналізували дані 1300 хворих на коронавірус, яких було госпіталізовано до 53 французьких лікарень між 10 та 31 березня. Більшість із них – 89% – страждали від діабету 2 типу, найпоширенішої форми захворювання, яка пов’язана з резистентністю до інсуліну. Середній вік учасників становив 70 років, 65% піддослідних були чоловіками.

Автори дослідження сподіваються, що їхні висновки допоможуть медичним експертам зосередити зусилля на тому, аби не дозволити діабетикам інфікуватись SARS-CoV-2. Особливо тим, які хворіють уже тривалий час і мають ускладнення від цієї хвороби, адже їм загрожує найбільша небезпека.

Поділись


Новини партнерів