Чи може молоко запобігти втраті кісткової маси в похилому віці

У дитинстві нас щодня змушували пити молоко. Бо воно містить кальцій, білки та інші життєво важливі речовини, які необхідні для росту кісток та м’язів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Але якщо ви думали, що поживні речовини з молочних продуктів, які ви вживали все життя, врятують вас від втрати кісткової маси в старшому віці, то ви, на жаль, можете помилятись. Молоко та молочні продукти, безумовно, допомагають розвивати та підтримувати міцність кісток і м’язів, але самі вони не можуть повністю запобігти погіршенню здоров’я кісток. Саме такі висновки зробили вчені на основі останніх досліджень.

Молоко, сир та йогурти дуже важливі для нас в період дорослішання, але з віком підвищується ризик остеопорозу та збільшення ламкості кісток. То що ж потрібно зробити, щоб насправді запобігти втраті кісткової маси?

Перш за все, варто перейти на дієту, яка була б максимально наближена до середземноморської. Така дієта включає величезну кількість зелених овочів, фруктів та ягід, а також продуктів з цільного зерна, м’яса та яєць. Всі ці продукти допомагають зберегти міцність м’язів та кісток.

Крім того, важливо залишатись активними. Регулярні фізичні вправи, такі як біг, плавання та ходьба, допомагають зберегти кістки здоровими та міцними.

І, звісно ж, продовжуйте вживати молоко, сир та інші молочні продукти. Вони завжди будуть частиною здорової та збалансованої дієти.

Поділись


Новини партнерів