Вчені Королівського коледжу Лондона назвали продукт, який допоможе запобігти хворобам серця.
Фахівці порадили замінити шкідливі закуски на зразок печива і чіпсів на мигдаль. Цей горіх покращує функції ендотелію (внутрішньої поверхні кровоносних судин) і знижує поганий холестерин, що захищає від серцево-судинних захворювань.
У дослідженні взяли участь 6802 дорослих людини, які заповнювали щоденники харчування протягом чотирьох днів. Люди, що вживають мигдаль, дотримувалися більш здорового раціону, в якому була їжа з високим вмістом білка, вітаміну С, клітковини і інших корисних для здоров’я компонентів. Крім того, ці люди рідше вживали продукти, що містять трансжири, вуглеводи і натрій.
Окружність талії у любителів мигдалю була на 2,1 сантиметр менше, а індекс маси тіла – на вісім кілограмів на квадратний метр нижче в порівнянні з тими, хто не їв горіхи.
В іншому експерименті піддослідні з високим ризиком серцево-судинних захворювань протягом шести тижнів споживали або мигдаль, або звичайні закуски. Виявилося, що якщо замінити 20% споживаних вуглеводів мигдалем, ризик серцево-судинних захворювань знизиться на 32%.