Лікар-дієтолог пояснила, кому не можна пити кефір

Людям з виразковою хворобою шлунку та іншими хронічними захворюваннями органів шлунково-кишкового тракту пити кефір не можна, – про це розповіла лікар-дієтолог Світлана Соломеїна.

Лікар-дієтолог пояснила в інтерв’ю в бесіді з Е1.ru, кому не можна пити кефір. За словами фахівця, його споживання протипоказано тим, хто страждає хворобами органів травлення. У переліку таких недуг знаходяться:

  • виразкова хвороба шлунку та дванадцятипалої кишки
  • гіперацидний гастрит
  • панкреатит.

Крім того, пояснила Соломеїна, організм деяких людей може проявляти підвищену чутливість до молочного білку та кефірних дріжджів, реагуючи на його вживання алергією. Дієтолог помітила, що «зовні це може проявитися як звичайним висипом, так і анафілактичним шоком». При такій особливості вживати кисломолочний напій, зрозуміло, не можна.

Часто кефір радять пити бажаючим скинути зайву вагу, багато з цією метою влаштовують розвантажувальні дні, не використовуючи нічого, крім нього. Соломеїна пояснила: приписувана даному продукту властивість позбавляти від надлишкових жирових відкладень – це перебільшення, міф.

«Кефір відноситься до продуктів з низьким глікемічним індексом, які можуть різко підвищувати інсуліновий індекс, тобто, збільшувати вироблення інсуліну, і жир не буде спалюватися», – заявила лікар-дієтолог.

Навіть тим же, кому кефір не протипоказаний, слід випивати не більше двох склянок на добу, підкреслила експерт.

Поділись


Новини партнерів