5 стоматологічних міфів, у які пора перестати вірити

Підтримувати здоров’я ротової порожнини – це необхідність. Для цього потрібно не тільки регулярно чистити зуби, а і слідкувати за здоров’ям ясен, попереджувати руйнування зубів, а також очищувати від бактерій всю порожнину рота, пише Жіночий світ

Всі ми знаємо, що про здоров’я зубів та ротової порожнини треба дбати, однак не всі знають, як правильно це робити, тим більше, що навколо нього склалось багато міфів. Сьогодні ми розвінчаємо декілька з них.

Наприклад, вважається, що важливо чистити зуби одразу ж, як ви прокинетесь. Це не так. Очищення зуби після їжі – запорука того, що ви одразу ж видалите залишки їжі з-поміж зубів і вони не стануть поживою для шкідливих бактерій, що можуть спричиняти неприємний запах з рота, а також призвести до захворювань ясен та руйнування зубів. Тому зранку краще чистити зуби після того, як ви поснідаєте.

Ще один поширений міф – що інтенсивне чищення та жорстка зубна щітка краще очищують зуби та підтримують їхню природну білизну. Цей міф не тільки не принесе користі вашим зубами, а і може серйозно нашкодити. Надто жорстка зубна щітка може пошкоджувати зубну емаль та призвести до руйнування зубів. Для ефективного чищення зубів варто проводити зубною щіткою середньої жорсткості у напрямку від ясен до кінчика зуба не менш, ніж 20 разів з кожного боку.

Склалися міфи й навколо професійного чищення зубів. Мовляв, воно сильно ослаблює зубну емаль. Регулярне чищення зубів у стоматолога 1 або 2 рази на рік не шкодить зубам, якщо фахівець виконує його правильно. Зате воно допомагає очистити ті поверхні зубів, до яких не дістанеться звичайна зубна щітка, а також допомагає позбутись зубного нальоту та зубного каменю.

Зазвичай люди не бачать зв’язку між здоров’ям ротової порожнини та загальним здоров’ям організму. Вважається, ніби рот існує сам по собі. І це груба помилка. Будь-яка бактерія може потрапити з ротової порожнини на кров і рознестись по всьому тілу, спричинивши хвороби серця, нирок та інших органів.

Останній міф розвінчувався вже неодноразово, але він виявився на диво живучим. Це пов’язано з тим, що через зайнятість на роботі та домашні справи ми звикли відкладати все, що не має жорсткого дедлайну. Тому багато людей думає, що стоматолога потрібно відвідувати лише тоді, коли ви відчули якість негаразди. Загальновідомо, що будь-яку хворобу краще попередити, ніж лікувати. Тому необхідно відвідувати стоматолога кожні 6 місяців, щоб запобігти виникненню проблем або ж помітити їх на ранній стадії. Тоді лікування буде не таким складним, довгим та дороговартісним.

Поділись


Новини партнерів