Дієтолог назвала прості способи прискорити обмін речовин і схуднути

Дієтолог назвала прості способи прискорити обмін речовин і схуднути

Простими способами активізувати обмін речовин і схуднути є, наприклад, вживання холодних напоїв, зеленого чаю, білкових продуктів, крім того – достатній сон. Про це розповіла лікар-дієтолог Таміла Арсенєва.

Вона назвала прості способи прискорити обмін речовин і схуднути, але при цьому зауважила: для цього завдання необхідна фізична активність, інакше мети не досягти. Спеціаліст пояснила, що м’язи, які звикли працювати, навіть в стані спокою будуть споживати калорії. За словами Арсенєвої, тим, хто не любить спортивні тренування, потрібно знайти свій варіант активності: головне, рухатися.

Один з найпростіших способів прискорити метаболізм – добре висипатися, стверджує дієтолог. Брак сну веде до уповільнення процесів обміну речовин, через що зменшується витрата калорій. Це не дасть схуднути.

Також для інтенсивного спалювання калорій і жиру важливо, щоб людина не мерзла. Хочете схуднути, тримайте тіло в теплі, каже фахівець. В умовах тепла обмін речовин прискорюється, а на холоді сповільнюється, оскільки організм починає економити витрати жирів, прагне замість інтенсивного спалювання запасати їх, розповіла Арсенєва.

Разом з тим одним з перевірених простих способів прискорити обмін речовин і схуднути є пиття холодної води: вона змушує організм витрачати додаткову енергію, щоб відновити температурний баланс.

«Вісім склянок холодної води в день допомагають спалити майже 70 кілокалорій», – уточнила експерт.

Назвала Арсеньєва і інші доступні прийоми, що дозволяють схуднути:

  • вживання зеленого чаю,
  • збільшення білкових продуктів (риба, яйця, бобові, горіхи), переварювання яких
  • вимагає більше енергетичних витрат,
  • використання гострого перцю, чий компонент капсаїцин «прискорює обмін речовин на 25 відсотків», притупляє відчуття голоду.
Поділись


Новини партнерів