Вчені назвали категорію людей, схильних до високого ризику смертності від COVID-19

Вчені пояснили відсутність імунітету до COVID-19 у перехворілих 

Було визначено, що у людей з порушеннями обміну речовин вищий ризик смертності при захворюванні COVID-19. У них він в кілька разів перевищує показники летальності пацієнтів без подібних відхилень.

Фахівці визначили категорію тих, хто схильний до високого ризику летального результату від COVID-19. Виявилося, що люди, які мають цукровий діабет та інші патології, обумовлені проблемами обміну речовин, вмирають в два-чотири рази частіше за тих, хто позбавлений таких захворювань. Про це розповіла директор ФГБУ «НМІЦ ендокринології» МОЗ, член-кореспондент РАН Наталія Мокришева.

Експерт зазначила: перш за все категорію підвищеного ризику поповнюють пацієнти з цукровим діабетом, системними ураженнями, поліорганними порушеннями, аутоімунними захворюваннями, хворобами надниркових залоз.

«Їх смертність в два-чотири рази вища. Це обумовлено широким ураженням серцево-судинної системи, нирок, зниженням імунного статусу», – зауважила Мокришева.

Говорячи про вплив маси тіла на перебіг COVID-19, вона сказала, що ризик зараження коронавірусом не пов’язаний з вагою людей, але його надлишок може погіршувати функція органів дихання, викликаючи додаткові проблеми.

Лікар додала: людям з порушеннями обміну речовин важливо дотримуватися режиму сну і неспання, підтримувати правильне харчування, вживати достатньо води.

Поділись


Новини партнерів