Як знизити тиск без таблеток: 5 перевірених способів

Як знизити тиск без таблеток: 5 перевірених способів

Після 55 років майже кожен четвертий в світі страждає від підвищеного тиску. Основні фактори, які підвищують шанси на розвиток гіпертонії, – неправильне харчування, низька активність і зайва вага. При підвищенні тиску, особливо в зрілому віці, необхідно відразу звернутися до лікаря. Є кілька методів, які знижують високий тиск без спеціальних таблеток.

Що таке підвищений тиск?

Гіпертонія – це сидром підвищеного тиску. Високий тиск – це коли на «верхній» позначці 140 мм, а на «нижній» – від 90. Займатися самолікуванням не варто – потрібно відразу йти до лікаря. Спеціаліст пропише препарати і спеціальну терапію, щоб поліпшити загальний стан пацієнта. А ви самі можете забезпечити собі здорове майбутнє – відмовтеся від сигарет, переглянете свій раціон і займайтеся спортом.

Якщо верхня відмітка вже два тижні тримається на проміжку 130-140 мм, терміново йдіть до лікаря. І так, завжди тримайте під рукою тонометр.

Як знизити тиск без таблеток

Всі ці методи потрібно сприймати як аварійні. Кожен раз знижувати тиск такими способами не варто – це може негативно позначитися на вашому здоров’ї.

Глибоке дихання

Глибоке спокійне дихання знижує рівень стресу, який впливає на високий тиск. Робіть по кілька глибоких вдихів і видихів, щоб прийти в норму. Кожен вдих і видих повинен триває не менше 5 секунд. Кисень активізує приплив крові, що розширить судини. В результаті тиск нормалізується.

Холодні компреси для рук

Буквально на пару хвилин опустіть руки в помірно прохолодну воду. Холод знизить частоту серцевих скорочень, що відновить нормальний тиск.

Гаряча ванна для рук або ніг

Коли тиск підвищується, судини звужуються. Щоб їх розширити, потрібно зробити гарячу ванну і потримати в ній руки і ноги. Через 15 хвилин тиск повинен знизитися.

Мятний чай

Натуральна м’ята добре заспокоює і рятує від стресу. Заваріть кілька листочків в окропі. Через 10 хвилин випийте готовий настій. Попередньо остудіть напій до кімнатної температури. Деякі рекомендують додавати мед. Пийте м’ятний чай поступово, невеликими ковтками.

Валеріана

Ще один натуральний засіб проти високого тиску – настоянка валеріани. Рослина заспокоює і нормалізує тиск. Пийте валеріану, суворо дотримуючись інструкції.

Компреси з оцту

Робіть компреси з яблучного оцту, щоб швидко знизити тиск. Все, що вам знадобиться, – це ганчірочка і оцет з яблук. Змочіть тканину в рідині і помістіть марлю на стопи. Через 15 хвилин зніміть ганчірочку.

Як виміряти тиск без тонометра? Як піклуватися про своє серце, щоб завжди залишатися здоровою.

Поділись


Новини партнерів