Міжнародний день чаю: що потрібно знати про цей напій

Який би чай ви не любили – чорний, зелений або ж улун, ви завжди отримуєте користь від свого улюбленого напою. Різні дослідження показали, що чай містить природні сполуки, які зменшують ризик серцевих захворювань, інсульту, деяких видів раку та інших хвороб. Вважається також, що він допомагає при схудненні, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Міжнародний день чаю відзначається щороку 21 травня. Він покликаний підвищити обізнаність щодо значення чаю для світової економіки, а також про переваги для здоров’я, які дає цей популярний у всьому світі напій.

Чай корисний для здоров’я серця. Не одне дослідження показало, що чай зменшує ризик серцево-судинних хвороб та інсульту. Цей позитивний вплив чаю на здоров’я серця науковці пов’язують з поліфенолами, які містяться як у чорному, так і у зеленому чаї. Також поліфеноли сприяють зниженню рівня “поганого” холестерину в крові.

Чай, особливо приготований з додаванням трав, містить багато антиоксидантів, які допомагають захистити клітини від дії вільних радикалів та зміцнити імунітет.

Вживання чаю пов’язують зі зниженням ваги, хоча єдиної думки щодо причин такого ефекту досі немає. Деякі дослідження вказують на можливий зв’язок кофеїну та катехінів, які містить чай, і схуднення. В будь-якому разі, замінити газовані солодкі напої на чашечку ароматного чаю, щоб зменшити споживання калорій та підтримувати здорову вагу, завжди буде чудовою ідеєю.

Лабораторні дослідження на тваринах показали, що поліфеноли EGCG, EGC, ECG та EC, що містяться в зеленому чаї, а також теафлавіни та теарубігіни, які містяться в чорному, придушують проліферацію клітин пухлини та спричиняють апоптоз ракових клітин.

Також, згідно з результатами досліджень, поліфеноли зменшують ризик виникнення діабету 2 типу.

Більшість людей п’ють чай вранці та відразу після їжі. Вважається, що найкраще пити його через 15-20 хвилин, після того, як ви закінчили снідати або обідати. Пити чай ввечері не варто, оскільки він містить кофеїн, який може порушити ваш сон. Після вечері віддайте перевагу заспокійливому чаю з м’яти чи ромашки.

Поділись


Новини партнерів