5 корисних властивостей коріандрової води

Коріандр – це досить популярна пряність,  яку використовують для приготування страв з м’яса та овочів. Іноді ціле насіння коріандру кладуть у супи та рагу. Однак це не єдиний спосіб використання цієї рослини, пише Жіночий світ.

В Індії є досить популярною коріандрова вода. Щоб її приготувати, потрібно замочити 1 столову ложку насіння коріандру в 1 склянці води та залишити його настоюватись на ніч. Зранку потрібно відцідити зерна та випити воду. Насіння можна просушити та використовувати в куховарстві, як звичайно.

Коріандрова вода має цілий ряд корисних властивостей. Наприклад, вона допомагає зміцнити імунітет. Таку можливість цій рослині дають антиоксиданти, що містяться в ній у великих кількостях. Це допомагає захистити клітини від дії вільних радикалів.

Здавна коріандр використовували при проблемах із травленням. Якщо ви вип’єте вранці склянку коріандрової води, це забезпечить вам здорове травлення на увесь день, а також пришвидшить ваш метаболізм. Обидва ці фактори мають велике значення для тих, хто намагається схуднути.

Завдяки вмісту вітамінів К, С та А, коріандр зміцнює волосся та прискорює його ріст. Одна склянка коріандрової води вранці допоможе зменшити випадіння волосся і зробити його менш ламким. Додатково можна застосовувати ефірну олію коріандру або маски з нього.

Коріандр багатий на залізо і відомий своїми протизапальними, протигрибковими та антибактеріальними властивостями. Якщо ви випиватимете склянку коріандрової води вранці, ви швидко помітите, що шкіра стала чистішою, більш гладкою та сяючою.

Сечогінна дія коріандру допомагає йому швидше виводити з організму шкідливі речовини, тому краще випивати коріандрову воду ще до сніданку.

Поділись


Новини партнерів