Чому неправильне чищення зубів негативно позначається на нашому імунітеті

Нас усіх навчали чистити зуби двічі на день. Це не тільки допомагає захиститись від карієсу та неприємного запаху з рота, а і зменшує ризик виникнення багатьох захворювань. Недотримання гігієни рота можу сильно вплинути на ваше здоров’я та довголіття, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Основу зуба захищає тканина ясен, які не дозволяють інфекціям потрапити в організм. Таким чином, щоб покращити здоров’я зубів та зміцнити імунітет, важливо правильно доглядати за ротовою порожниною. Це включає не лише регулярне чищення зубів, а і правильне харчування. Раціон з низьким вмістом цукру та багатий на поживні речовини, дозволить зменшити відкладання шкідливого для зубів нальоту.

Наліт – це відкладення бактерій, що живуть у вас у роті, а також цукру з їжі та напоїв. Часто він призводить до руйнування зубів та захворювань ясен. Тож, якщо у вас часто бувають хвороби ясен або ж ви страждаєте на них просто зараз, варто двічі на день чистити зуби, а також використовувати зубну нитку.

Американська стоматологічна асоціація радить чистити зуби двічі на день мінімум по дві хвилини усім. Можна робити це частіше, якщо у вас цукровий діабет чи інші аутоімунні захворювання. Крім того, не рідше за два рази на рік потрібно відвідувати стоматолога. Для дітей дві хвилини чищення зубів можуть здаватись вічністю, тому батьки повинні їх правильно мотивувати, аби вони робили це з задоволенням.

Якщо ви не чистите зуби як належить та не проходите регулярні обстеження, ви ризикуєте отримати бактеріальну інфекцію. Бактерії, що завжди є в ротовій порожнині, можуть потрапляти в ясна і зуби через пошкоджені місця.

Коли це відбувається, ваша імунна система реагує, виділяючи с-реактивні білки. Загалом, їх вивільнення не приносить ніякої шкоди, але якщо вони виділяються постійно, це може спричинити деякі проблеми зі здоров’ям, скажімо, збільшити ризик серцевих хвороб.

Ризикують не лише дорослі, але й діти. За статистикою 40% дітей ще до того, як вони підуть у дитсадок, стикаються з карієсом, що ставить їхнє здоров’я під загрозу.

Тому обов’язково потрібно чистити зуби двічі на день, щоб мати гарну усмішку та зберегти здоров’я. Щоб мотивувати дітей якісно доглядати за ротовою порожниною, їх варто привчати до чищення зубів змалечку. Також вони повинні бачити, що батьки теж щоденно по два рази чистять зуби. Виробники засобів гігієни зараз випускають багато яскравих зубних щіток з персонажами мультфільмів та казок, які допомагають батькам зацікавити дітей чищенням зубів. Не варто ними нехтувати. Також, слід підібрати дитячу зубну пасту з приємним для дитини ароматом, оскільки дорослі пасти з ароматом м’яти можуть бути для неї заважкі.

Поділись


Новини партнерів