Чому виникають теплові висипання та як їм запобігти

Літо приносить із собою багато приємних речей – блакитне небо, яскраве сонце та тепло. На жаль, також воно може принести і теплові висипи. Вони являють собою невеличкі виступи на шкірі червоного кольору, які, до того ж, можуть свербіти, пише Жіночий світ з посиланням на Swirlster. Звичайні засоби по догляду за шкірою не працюють на теплових висипах.

Відрізнити теплові висипи від будь-яких інших дуже просто. По-перше, це будуть дуже дрібні червоні висипання. По-друге, вони в першу чергу з’являться в зоні, яка найчастіше піддається впливу поту та температури.  По-третє, вони викликають дискомфорт та свербіж. І по-четверте, вони можуть з’явитись в людей будь-якого віку, навіть у немовлят.

Причиною виникнення теплових висипань є піт. Піт дозволяє регулювати температуру нашого тіла. Але коли він не випаровується, як повинен, а проникає в пори, це призводить до появи висипань. Певні фактори збільшують ризик появи теплових висипів. До них належать тропічний клімат з вологою погодою, перегрівання тіла через неправильний одяг, та недотримання гігієни.

Щоб запобігти виникненню теплових висипань, варто дотримуватись кількох правил:

Одягайтесь відповідно до погоди. Уникайте синтетичних тканин, які не дають шкірі дихати або надто тісного одягу. Обирайте бавовну, вона легка та комфортна.

Дбайте, щоб шкіра залишалась сухою. Дія спеки та будь-яка фізична активність змушують нас пітніти. Важливо змивати піт і витирати шкіру насухо, щоб переконатись ви тримаєте її чистоті.

Збільшіть кількість вологи, яку ви споживаєте щодня. Їжте більше продуктів з великим вмістом води. Це можуть бути як фрукти, так і овочі. Наприклад, огірки та кавуни обов’язково повинні входити до літнього раціону.

Коли лягаєте спати, переконайтесь, що кімната добре провітрюється або увімкніть кондиціонер, аби ви не пітніли протягом ночі. Часто змінюйте постільну білизну – якщо за помірної спеки достатньо це робити раз на тиждень, то при дуже високій температурі повітря варто це робити 2-3 рази на тиждень, особливо якщо спека супроводжується високою вологістю.

Поділись


Новини партнерів