9 популярних природних ліків, які мають бути у вас вдома

Не зважаючи на те, що медицина розвивається неймовірними темпами, багато людей довіряє народним методам лікування. Лікарські рослини застосовують, щоб позбутись проблем із травленням, заспокоїти нерви та зміцнити імунітет, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Деякі рослини використовують практично по всьому світу і їхній корисний ефект підтверджений дослідженнями. Ось частина відомих рослин з лікувальними властивостями, які ви можете спробувати:

Куркума. Вона застосовується в медицині та кулінарії вже кілька століть. Відомо, що вона має потужні протизапальні властивості та допомагає при хронічних запаленнях, болях та навіть при метаболічному синдромі. Куркума ефективна проти болю при артриті.

Імбир. Його можна вживати і свіжим, і сушеним, однак вважається, що найкраще його споживати його в чаї. Імбир містить ряд сполук, які допомагають при мігренях, застуді, нудоті, а також гіпертонії.

Ромашка. Це – одна з найвідоміших лікарських рослин у світі. Її найчастіше вживають  у вигляді чаю, самостійно або разом з іншими травами. Ромашка допомагає при нудоті, діареї, запорах, болях в шлунку, ранах та дихальних інфекціях.

Корінь женьшеню. Його заварюють як чай або вживають у сушеному та перемеленому вигляді. Корінь женьшеню має протизапальну дію, а також стимулює імунітет та роботу мозку. Найпопулярніші його види – це американський та китайський женьшень.

Бузина. Її споживають у вигляді сиропу з плодів чи квітів. Бузина допомагає при головному болі, болі напруги, зубному болі, застудах та вірусних інфекціях.

Ехінацея. Вона допомагає лікувати рани, опіки, зубні болі, ангіну і розлад шлунка. В лікарських цілях використовуються і листя, і пелюстки, і коріння ехінацеї. Вважається, що найефективнішим є саме коріння.

Гінкго білоба. Відомо, що ця рослина багата на антиоксиданти. Листя гінкго використовують для приготування чаїв та настоянок. Вважається, що плоди гінкго допомагають при захворюваннях серця, психічних захворюваннях та деменції.

Звіробій. Його використовують для приготування чаїв, капсул і екстрактів. Хоча звіробій почали застосовувати ще в Стародавній Греції, він все ще популярний в багатьох частинах Європи. Відомо, що він допомагає у лікуванні ран і безсоння, депресії та захворювань нирок, а також хвороб легенів.

Валеріана. Ця рослина – природне заспокійливе. В Греції та Римі валеріану використовували, щоб вирівняти серцебиття і зняти головний біль. Сьогодні її використовують для боротьби з безсонням та зняття тривожності.

Поділись


Новини партнерів