5 ознак того, що у вас алергія на алкоголь

Ми часто чуємо про алергію на ягоди, горіхи, мед та інші продукти. Але як багато ми знаємо про алергію на алкоголь? Насправді, вона так ж поширена, як і будь-яка інша харчова алергія.

Жахливе похмілля зранку не обов’язково говорить про те, що вчора ви переборщили. Це може бути сигналом того, що з алкоголем вам взагалі не по дорозі, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes. Звичайні таблетки, що продаються в аптеках без рецепта допоможуть тільки тоді, коли це просте похмілля. Але якщо ви випробували всі доступні засоби, а ваше самопочуття не покращилось, скоріш за все у вас алергія на алкоголь.

Крім того, ознаками алергії на алкоголь можуть бути:

Висипання. Поява висипань після вживання алкоголю свідчить про те, що ви зіткнулись з анафілаксією, однією з найсерйозніших алергічних реакцій. Часом ці висипання можуть свербіти чи боліти.

Прискорене серцебиття. Якщо серце починає битись швидше і ви пітнієте після вживання алкоголю, це означає, що ваш організм не може його правильно метаболізувати. У цій ситуації ви можете відчувати запаморочення та дискомфорт.

Набряки. Набрякання рук, обличчя та інших частин тіла після вживання алкоголю теж є ознакою несприятливої реакції організму на алкоголь. В більшості випадків набрякають губи та язик, тому після вживання алкоголю людині з алергією буває важко їсти та розмовляти.

Діарея та нудота. Хоча часте відвідування туалету – це норма, коли ви випили багато алкоголю, поява таких симптомів після 1-2 келихів пива чи вина повинна насторожити.

Хрипи в грудях. Цей симптом більш рідкісний і майже ніколи не пов’язується з алкоголем, але хрипи, кашель та ускладнене дихання теж можуть бути ознакою алергії. Особливо вираженими такі ознаки будуть у тих людей, які страждають на астму.

 

Поділись


Новини партнерів