Медики встановили, що коронавірусом можна заразитись від мертвих тіл

В неділю з Таїланду надійшло перше повідомлення про зараження коронавірусом від мертвого тіла, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

ВООЗ публікувала інформацію про те, як довго новий коронавірус може жити на різних поверхнях, цей термін становив від кількох годин до кількох днів. Але інформації про те, як довго вірус може прожити на мертвих тілах немає. Медики зауважують, що кожен, хто контактує із зараженими COVID-19, мертвими чи живими, повинен носити ЗІЗ.

Джонсон Макгі з Університету Нью-Хейвена каже, що розтин та інші обстеження тіл померлих від COVID-19 можуть призвести до заражень медиків і поширення інфекції.

В обставинах, коли кількість смертей від нової інфекції майже щодня зростає, надзвичайно важливо, щоб кожен медпрацівник був забезпечений всіма необхідними засобами захисту. В умовах їх дефіциту про людей, які працюють з померлими, часто забувають.

За даними ВООЗ, інший вірус, Ебола, також може передаватися від мертвих тіл до живих людей. Людям, які опікуються пацієнтами, що померли від туберкульозу, холери та гепатиту, також рекомендується дотримуватися запобіжних заходів, щоб уникнути зараження хвороботворними бактеріями та вірусами.

Поділись


Новини партнерів