Медики назвали симптом COVID-19, з яким треба негайно звертатись до лікаря

Пандемія COVID-19 триває, у світі зареєстровано понад 1,8 мільйона випадків зараження. Важливо, щоб усі знали симптоми хвороби, аби вчасно звернутись по допомогу і захистити себе та інших, пише Жіночий світ з посиланням на Mirrоr.

Найпоширенішими симптомами є сухий кашель та лихоманка. Люди, які одужали після СOVID-19 називають багато інших менш поширених симптомів, включаючи головні болі та втрату відчуття смаку/запаху. Все це переважно легкі симптоми, з якими можна перехворіти без госпіталізації. Але є симптом, за яким потрібно пильно стежити і негайно звернутись до свого лікаря, щойно його помітите – це посиніння губ.

Якщо у вас синіють губи – це може бути ознакою пневмонії, яка є серйозним ускладненням коронавірусної інфекції.

Медики описують пневмонію, як набряк однієї чи обох легень. Поширеними симптомами пневмонії є кашель і утруднене дихання, але також її ознакою може бути посиніння губ. Це пов’язано з нестачею кисню у крові. Експерти кажуть, що якщо ви помітили, що ваші губи синіють, потрібно негайно викликати швидку.

Як правило, пацієнти з СOVID-19 відчувають інші симптоми інфекції ще до того, як розвинеться пневмонія.

Важливо також зазначити, що пневмонія – не єдине захворювання, яке може спричинити синіння губ.

Судоми, септичний шок та проблеми з серцем або легенями також можуть спричинити нестачу кисню в крові та змінити колір шкіри ваших губ.

Поділись


Новини партнерів