Що потрібно знати про користь вживання шафрану

Шафран – невід’ємна частина багатьох страв східної кухні, а також популярний природній барвник. Однак крім цього, він має ще й численні переваги для здоров’я, пише Жіночий світ.

Ось, що ви повинні знати про переваги вживання шафрану:

Шафран має протизапальні та антиоксидантні властивості, тому додавання його у страви може допомогти боротися зі стресом та тривожністю, а також з іншими проблемами нервової системи.

Шафран можна використовувати для полегшення симптомів депресії та перепадів настрою. Що важливо, мова йде не про заміну ліків на вживання шафрану. Якщо лікар прописав вам антидепресанти, продовжуйте їх приймати.

Також шафран може полегшити симптоми ПМС, такі як головний біль та біль у шлунку, тривожність, біль і “тягуче” відчуття у животі.

Завдяки високому вмісту каротиноїдів і вітаміну С, шафран, при регулярному вживанні, допомагає зміцнити імунітет.

Має шафран і косметичний ефект. Маски для обличчя з шафраном двічі на тиждень допоможуть зменшити пошкодження, завдані сонячними променями та будуть ефективною підмогою у боротьбі з висипаннями.

Шафран може пригнічувати апетит і, таким чином, допомогти у схудненні. Підсилюється цей ефект тим, що шафран допомагає боротись зі стресом, який часто призводить до переїдання.

Завдяки антиоксидантам шафран перешкоджає закупорюванню артерій і знижує рівень холестерину в крові.

Маска із шафрану і молока запобігає випадінню волосся та стимулює його ріст.

Завдяки високому вмісту заліза, шафран допомагає підняти рівень гемоглобіну, а також приносить користь для печінки.

Крім всього перерахованого шафран здавна використовувався для зняття судом і покращення травлення.

Поділись


Новини партнерів