Симптоми, які дають зрозуміти, що пора лікувати підшлункову залозу

Якщо ви встанете, визначте, де приблизно знаходиться ваш шлунок і трохи нижче спробуєте знайти підшлункову залозу, ви сильно промахнетеся. Що б у вас не боліло нижче шлунка, це точно не вона. Підшлункова залоза знаходиться нижче шлунка, якщо ви лежите. Коли ви стоїте, вона з ним на одному рівні. Тепер про біль.

Біль, що носить оперізуючий характер, без точної локалізації, в лівому і правому підребер’ї з переходом на поперек – це ознаки запалення підшлункової залози (панкреатиту). Часом людині здається, що болить весь живіт і нирки. Але це не все.

Ускладнення панкреатиту додають симптомів. Розглянемо жировий панкреатоз (ускладнення, при якому виробляються залозою ферменти, починають роз’їдати саму залозу). Людині може здатися, що у нього інфаркт. Виникає гострий біль в лівому підребер’ї, що віддається в лівому передпліччі. Ліки “від серця” не допомагають. Трохи легше ставати,, якщо ви прийміть “позу ембріона” і притиснете коліна до грудей. Крім того, починається не приносить полегшення блювота.

Справа в тому, що ферменти потрапляють в кров, розвивають ниркову недостатність і підсилюють загальну інтоксикацію організму. Далі починається ураження ЦНС, що призводить до психічних розладів.

Давайте, не будемо продовжувати, а при виникненні вищеописаних болів негайно звернемося до лікаря. Болі можуть пройти так само раптово, як і почалися. Може наступити ремісія навіть на кілька років. Але якщо підшлункова залоза вирішила показати свою вдачу, буде правильно тримати її під наглядом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів