Фахівці пояснили, як не переплутати коронавірус з ГРВІ

Як відзначають фахівці, незважаючи на те, що симптоми коронавірусу дуже схожі з симптомами ГРВІ або грипу, все ж у підступної хвороби є характерна особливість.

Так, за словами лікарів, як правило, COVID-19 розвивається стрімко. Хоча бувають випадки, коли хвороба довгий час себе ніяк не видає. Наприклад, людина відчуває втому, у неї з’являється сухість у роті і спрага, при цьому температури і кашлю немає.

Щоб визначити коронавірус, медики в першу чергу дізнаються у пацієнта чи був він закордоном або в пандемічній зоні. Також потрібно звернути увагу, чи контактувала людина з хворими людьми, у яких виявили коронавірус.

Явними симптомами COVID-19 є дискомфорт в ротоглотці (першіння, біль), сухий кашель, людині важко відкашлятися і висока температура 38 і вище. Хоча у багатьох українців, які “підхопили” коронавірусну інфекцію температура не піднімалася вище 37,5 градусів.

При зараженні коронавірусом в 15% випадків хвороба протікає важко, а в 5% – вкрай важко.

Провести діагностику коронавірусу тільки по клінічній картині неможливо. Тому так важливо наявність тест-систем.

Для більшості коронавірусних інфекцій інкубаційний період 2-3 доби. Однак, для коронавірусу 2019 nCov цей період може становити від 1 до 14 днів (в середньому 10 днів). Протягом усього цього періоду людина може заражати інших.

Медики наполегливо рекомендують піклуватися про гігієну, ретельно мити руки, користуватися масками в громадських місцях.

Можна застосувати антисептик для рук на спиртовій основі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів