Експерти розповіли, як часто потрібно змінювати постільну білизну, щоб зменшити ризик захворювань

У всьому світі говорять про необхідність дотримання особистої гігієни для зупинення пандемії, розуміючи під цим миття рук та уникнення контактів з потенційно забрудненими поверхнями. Однак, цього не достатньо. Важливо також тримати в чистоті одяг, будинок, та, звичайно, постільну білизну, пише Жіночий світ.

Опитування 1000 британців, зроблене на замовлення компанії Otty Sleep, показало, що люди чистять ковдри вдвічі рідше, ніж потрібно. А простирадла перуть в середньому раз на одинадцять днів.

Як же часто потрібно прати постіль? Матраци необхідно чистити принаймні раз на рік. Подушки – кожні три місяці. Ковдри – раз на 2-3 місяці. Простирадла перуться щонайменше раз на тиждень, наволочки – так само. Якщо ви спите на животі, то наволочки краще прати двічі на тиждень. Піжаму треба прати раз на тиждень, але у спеку краще це робити частіше. Також постіль радять змінювати частіше, якщо ви хворієте.

Лікарі запевняють, що якщо прати постіль та одяг достатньо часто і дотримуватись правил особистої гігієни, можна суттєво зменшити ризик зараження. Якщо це можливо, то періть одяг та білизну при більш високій, ніж звичайно, температурі.

Також експерти радять змінювати постіль в рукавичках, якщо ви живете не самі, та обов’язково приймати душ перед сном.

Поділись


Новини партнерів