Дерматологи розказали, як захистити шкіру рук від наслідків частого миття

Зараз ВООЗ та Центр контролю і профілактики захворювань радять усім мити руки якомога частіше. Це – один із найефективніших способів запобігти передачі інфекцій. На жаль, коли ми миємо руки частіше, ніж звичайно, то пошкоджуємо захисний бар’єр шкіри, пише Жіночий світ.

Дерматологи дають ряд рекомендацій, щоб захистити шкіру рук.

По-перше, мийте руки теплою водою. За словами дерматолога Даніели Крошинські, гаряча вода може з часом пересушити шкіру рук, при цьому вона ані трохи не ефективніша з точки зору очищення. Гаряча вода руйнує захисний ліпідний шар, тому руки потрібно мити саме теплою водою з великою кількістю мила.

По-друге, обирайте мило зі зволожуючими компонентами. Найкраще – у рідкій формі. Також зверніть увагу на такі компоненти, як гліцерин та ланолін. Це дозволить не пересушувати шкіру. Також, дерматологи не радять намилювати руки надто інтенсивно.

По-третє, користуйтеся зволожуючим кремом. Вода, яка потрапляє на руки, витягує воду і з самої шкіри і випаровується на сухому повітрі. В результаті, шкіра грубіє та висушується. Зволожуючий крем покликаний відновити захисний шар епідермісу, “наповнити” шкіру водою, заспокоїти її, покращити зовнішній вигляд та текстуру шкіри. Наносьте крем після кожного миття, перед сном та тоді, коли відчуваєте сухість.

По-четверте, носіть рукавички. Це дозволить зберегти вологу у шкірі, а також захистить руки від висушування вітром і температурою.

По-п’яте, за необхідності використовуйте додатково бальзам для шкіри чи вазелін. Особливо це актуально для тих, хто страждає на такі захворювання, як псоріаз та екзема.

По-шосте, якщо шкіра рук дуже суха, замінюйте миття з милом на дезінфікуючий засіб. При цьому, після повернення з вулиці, поїздок громадським транспортом, у разі сильного забруднення та перед їжею, руки все одно потрібно мити.

Остання порада – не забувайте просушити руки. найкраще використовувати паперові рушники. Якщо користуєтесь звичайними, то в кожного члена родини повинен бути власний рушник, який переться кожні три дні. Пам’ятайте – бактерії легше переносяться на мокрі руки.

Поділись


Новини партнерів