Медики розповіли, які продукти позбавлять печінку від ожиріння

Печінка – це один з фільтрів людського організму, який бере на себе практично всі удари. Тому за станом цього органу потрібно дуже ретельно стежити. Так, наприклад, ожиріння печінки, може загрожувати людині навіть летальним результатом. Але є продукти, які допоможуть усунути цю проблему.

На одному з медичних форумів, як раз недавно обговорювалася саме ця хвороба, і виявилося, що в сучасному світі це захворювання є досить серйозною проблемою. Розвиток неалкогольного ожиріння печінки, прямо пов’язане з малорухливим способом життя, переїданням, а також веденням нездорового способу життя. І якщо цю хворобу не почати лікувати, то на печінці з’являються рубці, які призводять до фіброзу і цирозу.

Для цього необхідно додати всього лише правильні продукти в свій денний раціон. Обов’язково потрібно додати овочі, які допомагають запобігти накопиченню жиру. Для цього підійдуть: броколі, шпинат, брюссельська капуста.

Обов’язково необхідно додати в свій раціон жирну рибу – це тунець, форель, сьомгу і сардину. Ця риба дуже багата на Омега-3 жирні кислоти, які набагато зменшують ступінь гепатоза.

Також вчені довели, що овес покращує ліпідний обмін і відновлює нормальне функціонування печінки, саме в той момент, коли на ній і так накопичилося багато жиру.

Дуже важливі для печінки і молочні продукти, які багаті на сироватковий білок, що захищає печінку від ожиріння, а також подальшого її пошкодження.

Провівши експеримент, вчені з’ясували, що люди які страждають жировою хворобою, і в день з’їдають жменю волоських горіхів, то у них набагато поліпшуються показники функціонування печінки.

Кава також важлива для нормальної роботи печінки, так як при її вживанні знижується ризик розвитку жирової хвороби печінки, а також цей напій перешкоджає появі фіброзу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів